Het belang van sociaal kapitaal

Afgelopen jaar heb ik via mijn netwerk de mooie opdracht gekregen om een template te creëren voor rapportages van netwerkanalyses. Karin, met wie ik samen had gewerkt voor het VNG, beval mij aan bij Miriam Notten van la Red. We hadden meteen een klik en na één gesprek mocht ik aan de slag. Met plezier en naar tevredenheid! Miriam belt me nu af en toe voor een opdracht waarvan ik denk ‘waarom klop je daar nu bij mij voor aan?’. Haar antwoord: ‘omdat je een goed stel hersenen hebt en weet hoe je informatie kunt ordenen.’ Dan heeft mijn analytische, universitaire achtergrond toch nut gehad 😉

Op 18 mei ’21 werd Miriam geïnterviewd in het programma De Uitdaging van New Business Radio. In de context van open hiring – niet alleen kijken naar het verleden qua kennis en ervaring, maar naar wat iemand kan toevoegen – noemde Miriam mij met naam en toenaam. Miriam: “Ik moet een goed gevoel hebben bij mensen. Daarom stelde ik mensen die mij goed kennen de vraag: wie kent iemand die rapporten kan schrijven? Karin zei toen ‘Ik weet iemand: Connie’. We hebben 1x gevideobeld en dat was het. Ik had er een goed gevoel bij, dus gaan met die banaan! Ik wist dat het schip niet ging stranden, want het is iemand die meteen de goede vragen stelde en mij uitdaagde. Dat is precies wat ik nodig heb!’

Luister het hele interview met Miriam Notten en Kristel Groenenboom die sinds haar 23e een miljoenenbedrijf runt dat containers bouwt. Vanaf circa 18.06 seconde hoor je ‘mijn’ fragment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *