Mijn portfolio – Wat doe ik zoal?

Ik kreeg een aanvraag om een organisatie te helpen bij het verfijnen van een gemeentebeleidsplan. Of ik daar al ervaring mee had. Nee, dat niet, maar ik weet wel hoe ik bestaande informatie goed kan ordenen, tot de kern brengen en er een eenduidige schrijfwijze van maken. Of ik wat van mijn werk kon laten zien. Ja, natuurlijk kon ik dat! Ik zette een en ander op een rij en was best trots. Wat een variëteit aan opdrachten! Tijd om het ook hier op mijn site te delen!

Positionering van een nieuw merk en communicatiemiddelen ontwikkelen in die stijl
Veiligheid in de Bouw. Huisstijl ontwikkeld, alle teksten geschreven voor de website en van elke werkgroep een visualisatie van hun belangrijkste opbrengst (zie deze van Regie op Veiligheid ). Ook heb ik de conferentie georganiseerd en het videoverslag begeleidt.

TKI Bouw en Techniek. Ik heb de overgang van BTIC naar TKI Bouw en Techniek begeleid; de huisstijlontwikkeling, alle communicatiemiddelen, websiteteksten en nieuwsbrieven. In april heb ik het event Kick it! georganiseerd met eigen logo, animatie en invulling van het programma.

De Bouwcampus. De merkstrategie en briefing voor de nieuwe huisstijl opgesteld en doorvertaling van de huisstijl in middelen en teksten uitgevoerd. Ik heb drie jaar de nieuwsbrieven, eventverslagen en promotie verzorgd.

Platform CB’23. Vanaf de start in 2018 ben ik betrokken. Ik heb de huisstijl laten ontwikkelen en de afgelopen jaren de LinkedIn-pagina beheerd en alle nieuwsbrieven, video’s, animaties en andere middelen gemaakt. Daarnaast heb ik jaarlijks het event georganiseerd met ook twee online edities vanwege corona.

Werken voor merken
Eo Wijersprijsvraag. De laatste twee maanden van de prijsvraag heb ik toegewerkt naar de finale in oktober ’23. Ik verzorgde de communicatie (website, nieuwsbrieven en persberichtgeving) en organiseerde de finalebijeenkomst. Ook heb ik redactie gedaan op deze publicatie.

NLingenieurs: Ik verrichtte twee dagen per week communicatiewerkzaamheden, verspreid over de week. Daarnaast heb ik de totstandkoming van de publicatie Veranderen Vraagt Lef begeleid. Hier had ik een tekstschrijver voor ingehuurd en een redactieraad. Ik heb het proces begeleid, de tekst geredigeerd en laten vormgeven.  

Informatie aansprekend ordenen
Voor Miriam Notten van La Red, gespecialiseerd in Netwerkend werken, heb ik een template opgesteld voor rapportages; vanuit brokken uit offertes een basis gemaakt die zij vervolgens alleen op de klant hoeft aan te passen. Daarnaast heb ik haar boekje over Netwerkrecruitment geredigeerd en heb ik op basis van haar info uit verschillende bronnen het boekje over Organisatienetwerken geschreven.

TNO: voor het IEBB-consortium heb ik een programma-opzet terug gebracht tot een visualisatie volgens het innovatie-ecosysteem. Ik heb de kern gedestilleerd en geschakeld met een vormgever die er een mooie factsheet van heeft gemaakt. In latere stadia zijn we de opbrengsten ook gaan visualiseren.

PS: ik kreeg de opdracht 🙂
Heb jij een communicatievraagstuk waar ik je bij kan helpen? Mail naar connie@lumael.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *