Je merkbeleving versterken door events

Events zijn voor mij dé manier om merken positief in de schijnwerpers te zetten. Of het nou een bouw-gerelateerde organisatie is of een attractie, je merkbeleving versterk je met events. Als je maar goed nadenkt over je doel en doelgroep en het eventthema consequent doorvoert in je communicatiecampagne.  

Na mijn studie communicatiekunde ging ik bij grootbeeldfilmtheater Omniversum werken. Daar heb ik menige ‘special events’ mogen organiseren van bedrijven die Omniversum afhuurden. Vooral de bijeenkomst van ING ‘Samen naar de top’ zal ik nooit vergeten en niet alleen omdat het op 9-11-2001 plaatsvond. Alles klopte: de presentatie van wijlen Marc Cornelissen die zijn ervaringen als bergbeklimmer deelde in combinatie met de grootbeeldfilm Everest, maar ook de uitnodiging, alle PowerPoint-slides en visuals in de foyer die eenduidig ‘Samen naar de top’ uitstraalden. De communicatie eromheen bekrachtigde de doelstelling van het event.

Inmiddels heb ik voor verschillende opdrachtgevers de communicatie rondom vakbeurzen, co-creatiebijeenkomsten en events verzorgd. Van uitnodiging tot wervingscampagne en verslaglegging. Uitgangspunt was voor mij altijd dat er een thema werd bepaald in lijn met het doel van het event, doorvertaald in een aansprekend beeld met slogan. Dat vormde de basis voor alle communicatie-uitingen, maar ook bood het haakjes voor de organisatie van het event. Keuzes voor dresscode, catering, versiering e.d. waren makkelijker te maken.

Mijn broer gaat 4-4-2024 trouwen en ik heb de eer ceremoniemeester te zijn. Ik vroeg het aanstaande bruidspaar na te denken over een thema en een moodboard te maken. Kozen ze voor felle kleuren of pastel, voor bloemen of ballonnen, romantisch of stoer? Voor mij logische vragen, maar voor hen ging er maanden bedenktijd overheen. Toen ik uiteindelijk de suggestie deed om ‘de liefde, de lente en het leven te vieren’ was de kaart snel ontworpen en de keuze voor bloemen en kleuren snel gemaakt. Op naar 4 april!

Een event moet in mijn ogen onderdeel uitmaken van je totale communicatiemix. Iets ervaren beklijft nou eenmaal beter dan alleen iets lezen of zien (met dank aan Confucius voor zijn uitspraak). Als je vooraf maar goed nadenkt waar jouw merk voor staat, welke boodschap je wil meegeven aan je doelgroep en welk gevoel je wil creëren, dan komt het wel goed met de organisatie van je event. Ik denk graag met je mee over welk type event bijdraagt aan je merkbeleving en de communicatie eromheen!

Referenties: openingen vakbeurzen Europort en InfraTech, co-creatiesessies Toekomst van de Noordersluis (De Bouwcampus), BTIC on tour en BTIC Talks (BTIC), Kick it! (TKI Bouw en Techniek), Dag van de Kwaliteitsborging – Klaar voor kwaliteit (VKBN), Jaarevents van Platform CB’23, Jaarcongres NLIngenieurs – Reageren op de toekomstige leefomgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *