Mezelf als aantrekkelijk merk positioneren

Wat is dat toch dat je bij sommige merken meteen een wauw-gevoel hebt? Je wilt het kopen, gebruiken, beleven of ermee werken. Je ‘liked’ het merk om anderen te laten weten dat je fan bent. Blijkbaar roept het een positieve emotie bij je op, het raakt aan je persoonlijkheid of het past bij je normen en waarden. Wat blijkt: hoe meer verschillende typen drijfveren in een merk verweven zitten, hoe aantrekkelijker het merk is.

Recent deed ik mee aan de herfstworkshop van 23plusone. Dit is een ‘branding’-methode met kaarten waar 24 verschillende emoties op vermeld staan. We werden in twee groepen opgesplitst. De ene groep mocht zes emotiekaarten selecteren die zij vonden passen bij het merk KIA, de andere groep deed hetzelfde voor het merk Tesla. Het opvallende was dat we bij KIA bleven hangen in een paar basisemoties zoals ‘veilig’ en ‘betrouwbaar’ terwijl we bij Tesla bijna alle emoties wel hadden kunnen uitkiezen. Iedereen kreeg een wauw-gevoel bij Tesla, terwijl KIA bij de groep überhaupt weinig merkgevoel opriep. Een duidelijke bevestiging van de aantrekkelijkheid van een veelzijdig merk.

Dan de proef op de som bij het ‘merk’ Connie. Van de 24 kaartjes wist ik al snel welke niet bij me pasten. Toen bleef er een spectrum over waar ik wél gevoel bij had. Maar ja, kies er dan maar eens zes uit die je hele wezen uitdragen! Eerst was ik nogal voorzichtig en kwam ik vooral uit op groene basisemoties en oranje zelfontwikkelingskaarten. Maar natuurlijk heb ik ook ambitie in me. En ja, ‘sexy/opwindend’ past ook bij mij! (Al is het alleen maar omdat op de achterkant van de kaart ook ‘gepassioneerd’ staat als uitleg van deze emotie en verdraaid, ik zit vol passie en gedrevenheid!)

Erg leuk om te ontdekken hoe veelzijdig ik als merk blijk te zijn. En ja, dat zou ook een hoge like-factor moeten oproepen. Laat ik nu net mezelf als freelancer in de markt gaan zetten. Dan zijn een boel ‘likes’ wel heel lekker 😊

23plusone-drijfveren
Mijn kleurrijke palet

2 antwoorden op “Mezelf als aantrekkelijk merk positioneren”

 1. Hi Connie, wat leuk te lezen!! Kwam je site tegen bij een zoekopdracht op ’23plusone’. Hoe staat het met het activeren van alle 5 de domeinen? Ben benieuwd!

  Groet,
  Michael Cortino
  BR-ND People | 23plusone Friends

  1. Hi Michael,
   Gaat goed! 23plusone is echt een leuke methode om je merkbeleving scherp te krijgen. Blijf hem dus uitdragen!
   Groet,
   Connie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *